Info SUNNAH

'' Sampaikan daripadaku walau satu ayat '' atau '' ballighu 'anni walau ayah ''....Sabda Rasulullah s.a.w diriwayatkan al-BukhariKeterangan : Bahawa Para Sahabat Rasulullah s.a.w, sebaik sahaja mendengar sabda Rasulullah s.a.w ini, mereka terus memacu kuda, mengangkat sauh belayar dan bertebaran di merata tempat di bumi Allah ini demi menyebarkan seruan TAUHID. Kalau tidak, masakan Islam sampai ke seluruh ceruk di dunia. Oleh itu, sebagai muslim, janganlah melihat kerja dakwah itu bukan tugas kita atau kita boleh melakukan dengan sambil lewa sahaja. Jangan sampai rugi di dunia, melepas di akhirat... Wallahu a'lam.

Harapan

Semoga kehadiran blog ini, dapat membantu anda semua untuk perjuangan dunia dan akhirat anda. Sebagai hamba, inilah salah satu usaha untuk menyampaikan setiap kehendak yang Maha ESA. Insya ALLAH

Monday, October 26, 2009

Produk Takaful Yang Mana Menepati Keperluan Anda ?* Takaful IKHLAS memiliki Model IKHLAS yang mampu memberi pulangan yang optimum kepada peserta-peserta pelan takaful. Ini dijelaskan di dalam model tersebut, semua peserta pelan keluarga mesti terlibat secara langsung dalam Model IKHLAS ini. Setiap sumbangan caruman peserta akan terbahagi kepada PIA dan PRIA. Kedua-dua bahagian ini dilaburkan (dalam insurans konvensional, jika ada keuntungan dari pelan tambahan (PRIA), keuntungan tidak diagihkan kepada peserta or pencarum). Dengan Model IKHLAS, PIA dan PRIA akan dilaburkan, ini memberikan banyak keuntungan kepada peserta, selain peserta dapat perlindungan, peserta juga dapat simpanan serta peserta juga dapat melakukan amal jariah secara istiqomah. Ini kerana di seluruh Malaysia, setiap bulan pasti ada di kalangan peserta takaful yang ditimpa musibah. Maka tuntutan dibayar. Tuntutan ini datangnye dari duit semua peserta takaful mengikut nisbah yang diagih secara profesional. Ini amat bermakna jika kita atau peserta yang ditimpa musibah dapat dibantu dengan wujudnya sistem takaful ini.
No comments:

Post a Comment